Tässä on mennyt muutama kuukausi kun Korona pysäytti koko maailman. Myös tämän syrjäisen seutukunnan jota Suomen Lapiksi kutsutaan. Aluksihan se tuntui melkein maailman lopulle tai ainakin paluulle johonkin menneeseen aikaan. Keskellä kovinta matkailusesonkia Lappi oli hiljainen ja rauhaisa. Levillä ei ollut hulinaa, ei ihmisiä ja yötä valaisi vain yksinäinen taksikupu joka valvoi lähes tyhjää kylää.

Kevät kääntyi kesään, eikä Lappi hukkunutkaan ennätystulviin joita pitkän aikaa povattiin mediassa. Kai se oli hieman tarkoituksellisesti tehtyä uutisointia, että Korona häviäisi ihmisten mielistä. Samaan aikaan kun Lapissa koivut tulivat hiirenkorville, alkoi Korona kuihtua rajoitusten vuoksi pois. Ihmisten muisti ei ole tunnetusti ole pitkä ja niinpä Juhannus sai ensimmäiset ihmiset liikkeelle. Aluksi ne olivat paikallisia, jotka lähtivät irroittelemaan pitkän pakollisen kuivan kauden jälkeen. Alkoipa näkyä Levin raitilla silloin tällöin joku etelän ihminenkin.

Tätä ensimmäistä blogi kirjoitusta rustatessa yö jo hämärtää ja enää ei taksivalokaan saa yksinään valvoa Levin raittia. Korona teki tästä kesästä suuren kotimaan matkailukesän. Lappi ja Levi on taas jossei täynnä, niin ainakin puolillaan elämää. Lomalaiset liikkuvat ja taksiakin tarvitaan silloin tällöin. Pakollisen korona vapaan aikana täytyi miettiä uusia kuvioita, millä mennä eteenpäin ja nyt on mukava huomata, että joitain hyviäkin päätöksiä tuli tehtyä.

Kesä turistit ovat olleet liikkeellä ilman kiirettä ja iloisella mielellä. Kuskattua on tullut niin Hetta-Pallaksen vaeltajia kuin viikonloppu juhlijoita. Saattaa siellä seassa olla ollut jokunen baarikärpänenkin. On ollut mukava huomata että ihmiset ovat taas löytäneet kotimaan matkailun. Eritoten nuorilta aikuisilta on tullut erittäin positiivista palautetta. Ehkäpä Korona teki meille uuden Lappiin hurahtaneen sukupolven, joka nähdään sellaisilla myös tulevina kesinä.

Aika näyttää ja sitä odotellessa hyvää loppukesää kaikille. Jos satutte Levillä 9928 tai 9968 kyytiin, nykäiskää hihasta ja antakaa palautetta.

Related Posts

If you enjoyed reading this, then please explore our other articles below:

Takaisin uutisiin